На 19. декември 2023 г. в сградата на Министерството на образованието и науката се проведе Коледен базар на професионалното образование. В базара взеха участие 21 професионални гимназии от цялата страна. 

Националната търговско-банкова гимназия взе участие с представяне на учебна фирма „Старата пекарна“ ООД. Спонсори на нашия щанд бяха фирми ментори на наши учебни предприятия – Пекарна „Ни Кай“ и фирмите, „Лава Кейк“ и „Дерби“.

По време на тържеството се проведе награждаване на млади учители в професионалното образование. Бяха наградени 16 млади преподаватели, сред които г-н Росен Янков, учител по компютърни науки в НТБГ.

Продажбите на нашия щанд бяха с благотворителна цел – това е постоянната ни кампания да подпомогнем лечението на Радост Жечкова, ученичка от Х клас в НТБГ.

Щандът ни беше посетен от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков, от заместник-министрите и други служители от министерството.

По време на презентацията на щанда поканихме проф. Цоков на XXV юбилеен панаир по проекта „Интегративно практическо обучение“, който ще се проведе на 23 февруари 2024 г. в Интер Експо Център.

Всички гости на нашия щанд отбелязаха професионалния аранжимент и отличната работа на нашите ученици.

Линк към съобщението на МОН