Измина още една година, наситена с творчеството на клавирно трио „Дивертименто“ в партньорство с учениците от НТБГ.

През месец март бе иницииран конкурсът за рисунка на тема „Морето в музика и багри“. През месец май бе открита изложба, а наградените творби бяха включени в мултимедията и плаката на концерт-спектакъла „Морски истории“.

На 09.12.2023 г. в столичното кино „Влайкова“ се състоя концерт-спектакъла „Какво е валсът“, заключителна проява на клубовете по интереси „Перпетуум мобиле“, „Скерцо“, „Аплодисменти“, „Дъга“, „Импресия“ и групите „Филмово изкуство“ и „Изобразително изкуство“ по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“ към НТБГ.

Клавирно трио „Дивертименто“ в състав: Грациела Панайотова (цигулка), София Радилова (виолончело), Иван Керековски (пиано), певицата Милена Гюрова и Росица Костова (режисьор) заедно с учениците от клубовете създадоха едно увлекателно пътешествие в света на валса. Прозвучаха валсове от Щраус, Лехар, Хачатурян, Бърнстейн, Чайковски и др. Мултимедията е дело на ученици от НТБГ. Ирена Мутафчиева от 10 „ж“ клас е автор на рисунката на плаката за представлението.

Съвместните проекти на клавирно трио „Дивертименто“ с учениците от клубовете по интереси към НТБГ се превърнаха в традиция и се радват на широка подкрепа от училищната общност и музикалната критика.

Наша гордост е участието в ежегодната класация „Музикант на годината“ на БНР и присъждането на приза „Музикален проект на годината“ на концерт-спектакъла „Сезони в музика и стих“ на клавирно трио „Дивертименто“ с участие на наши ученици!

Поздравяваме всички с настъпващите празници и си пожелаваме нови творчески успехи и вдъхновение!