На 04.06.2023 десетки учители, ученици, родители и граждани изнесоха урок по съпричастност като подкрепиха поредната добротворческа инициатива, организирана от Виолин Неделчев – учител по изобразително изкуство в 143. ОУ и Националната търговско-банкова гимназия. Благотворителната изложба, съпроводена от творчески пърформънс на ученици, педагогически специалисти и артисти, се проведе в „Сити Марк Арт Център“ с цел събиране на средства за лечението на Радост Жечкова от НТБГ.

По повод на изложбата в подкрепа на Радост, г-жа ЯнкаТакева – председател на Съюза на българските учители, изпрати сърдечни поздрави за поредния жест с послание към цялото ни общество. Обединени от желанието да помогнат, учениците представиха богата танцово-музикална програма. В благородното начинание се включиха Мартин Лямов – учител по музика в НТБГ, Николай Николов – учител в 143. ОУ „Георги Бенковски“ и джаз певицата Юлия Николова.

С думи на благодарност г-н Неделчев закри събитието: „Човечността има лице и това лице сте всички вие тук днес и онези, които застават зад нас и ни вдъхновяват. Заедно показваме на София и цяла България, че доброто е възможно“.