С радост ви представяме първият ученически клуб по интереси „Ръка за помощ“ в Националната търговско-банкова гимназия. Първоначално създаден от ученици на Американския колеж в София, клубът отвори врати и в нашето училище. Целта му е да бъде източник на подкрепа и надежда за тези, които се нуждаят. Клубът събира ресурси и провежда благотворителни събития с цел подпомагане на организации и проекти, насочени към подкрепа на уязвими групи в обществото.

Какво прави „Ръка за Помощ?“

Чрез обединяване на силите си, учениците на НТБГ и Американския Колеж в София се ангажират с различни дейности, които имат за цел подобряване на обществото. Работим съвместно с внимателно избрани организации, посветени на различни части от обществото, като осигуряваме ресурси и подкрепа там, където е необходимо.

Организациите, с които работим:

1. Дневен център за деца със специални потребности „Св. Врач“

2. Каритас София

3. Доброволците на Св. Георги

4. Фондация „За доброто“

5. Фондация „От нас зависи“

6. Фондация „I Can Too“

7. Фондация „Сийдър“

8. Специално училище за ученици с нарушено зрение

9. Капачки за бъдеще

10. Фондация „Не си сам“

11. Фондация „Добро за всеки“

12. Фондация „Нашите недоносени деца“

13. „Направено с любов“

14. Храна, не война – София

15. Защити гората

Как да се включите?

Учениците на НТБГ се срещат веднъж седмично извън учебното време, за да планират инициативи и да събират средства. През уикендите се организират различни благотворителни събития, в които учениците могат да вземат участие в зависимост от своите интереси. 

Ако имате желание да се присъедините, можете да се свържете с Ема Жечкова от 11. ,,ж“ клас на адрес ema.zhechkova06@gmail.com