На 27.02.2024 г. в Националната търговско-банкова гимназия се проведе благотворително състезание, организирано от клуба по дебати с ръководител г-жа Катерина Григорова. За присъствие на събитието имаше определен вход с мисия събиране на средства в подкрепа лечението на Радост Жечкова, ученичка от 10. „в“ клас, която страда от тежко заболяване. 

Дебатът бе „за“ или „против“ съществуването на зоологическите градини. Изказаха се два отбора – всеки от по трима участници от 10. и 11. клас. Те представиха аргументи в подкрепа на позицията си. Участниците получиха по една точка от всеки член на журито в състав г-жа Атанасова, г-жа Грънчарова и г-жа Тодорова. Гласът на публиката бе определящ – по две точки. Зрителите изразиха мнението си чрез сканиране на QR код към онлайн анкета. Победи отборът „против“ с 4 от 5 гласа. Клубът по дебати благодари за подкрепата на Ученическия съвет, клуба по интереси „Ръка за помощ“, публиката, журито и г-жа Калина Гергова, представител на Ръководството.

Учениците от НТБГ приканват всеки желаещ да бъде съпричастен да дари средства на място, в касата в училището, или по сметката на Радост, защото вярваме, че всеки може да отдели късче от своето „днес“, за да се случи нейното „утре“.