• Начало
  • Обучение и резултати
  • Резултати от състезания
Резултати от състезания

Национален есенен турнир по ИТ "Джон Атанасов" 2019

НЕТ 2019В периода 30. ноември - 02. декември 2019 г. в Центъра за подготовка за олимпиади се проведе Националният турнир по Информационни технологии "Джон Атанасов", организиран от МОН, РУО София-град и НПМГ.

Националната търговско-банкова гимназия бе представена от Иван Златанов от 11 "и" и Мартин Николаев Якимов от 10 "з" клас с ръководител Ана Якимова – преподавател по Информационни технологии. Те се състезаваха в категориите "Приложни програми" завоюваха 3-то и 4-то място.

 

Национален есенен турнир по ИТ "Джон Атанасов" 2018

НЕТ 2018На 01. и 02. декември 2018 г. в Центъра за подготовка на ученици за олимпиади се проведе Националният есенен турнир по Информационни технологии "Джон Атанасов", организиран от МОН, РУО София-град и НПМГ.

Националната търговско-банкова гимназия бе представена от Иван Петров Златанов и Христо Димитров Кожухаров от 10 "и" клас с ръководител Ана Якимова – преподавател по Информационни технологии. Те се състезаваха в категориите "Приложни програми" и "Интернет приложения".

В дебютното участие на НТБГ в турнира Иван Златанов завоюва първо място с проекта си "Дигитален трезор". Това е пореден успех за Иван, след успешното му представяне в Националната олимпиада през миналата година.

Пожелаваме на целия отбор нови успехи!

Към сайта на турнира

Към класирането, категория "Приложни програми"

"НИЕ ЗНАЕМ ПОВЕЧЕ" 2018 за 8. клас

8.На 22.02.18 г. се проведе Деветото състезание „Ние знаем повече“ за учениците от VIII клас.

Десетте отбора трябваше да подготвят и изнесат мултимедийни презентация за страна, чийто език изучават в осми клас, и да отговорят на въпроси, свързани с нея.

Първо място зае тимът на VIII к клас, специалност „Електронна търговия“ с интензивно изучаване на английски език. Той представи Нова Зеландия.

Повече за състезанието

"НИЕ ЗНАЕМ ПОВЕЧЕ" 2018 за 9. клас

9. класНа 21.02.18 г. се проведе Деветото състезание по микроикономика за учениците от IX клас.  Гости на събитието бяха: доц. д-р Стела Ралева – заместник-ректор на УНСС, ръководството на НТБГ и преподаватели.

Учениците се състезаваха в два кръга: отговори на теоретични въпроси и защита на идея за лого и мото за клуб „Млад икономист“. Журираха преподавателите от УНСС и бивши ученици на НТБГ – главен асистент Николай Величков и главен асистент Димитър Дамянов.

Повече за състезанието

 

"НИЕ ЗНАЕМ ПОВЕЧЕ" 2013

Знаем

На 24.02.2014 г. се проведе състезание между учениците от VІІІ клас на НТБГ "Ние знаем повече".

Състезанието се организира съвместно с преподаватели от катедра "Управление" на УНСС за пета поредна година. Десет отбора, съставени от ученици от всички осми класове, демонстрираха знания по изучаваните учебни предмети, бързина на мислене, адаптивност и умения за работа в екип. Победителите са учениците от VІІІ В клас. 

Повече за състезанието

 

СЪСТЕЗАНИЕ ПО МИКРОИКОНОМИКА

МикроикононикаНа 21.02.2014 г., в УНСС, се проведе Петото състезание по микроикономика "Ние знаем повече". В надпреварата се включиха 50 ученици от ІХ клас на НТБГ и 10 студенти от І курс на УНСС. В първия кръг участниците отговаряха на въпроси и коментираха верността на твърдения и графични изображения на основни икономически зависимости. Във втория кръг всеки отбор презентираше проектни идеи за лого и мото на състезанието. Победител е отборът на IX Б клас.

Повеече за състезанието

Спортни успехи 2013 година

Спортни успехиСпортните отбори на НТБГ завоюваха призови места на Градското първенство от  

"Ученически игри 2012/2013":

 

Първо място:

-волейбол, юноши (11-12 клас);

-волейбол, момичета (8-10 клас);

-баскетбол, девойки (11-12клас);

-шахмат (8-10 клас).
Те продължават във финалния етап от Игрите.

 

Второ мястo - футбол (8-10 клас).

Трето място - тенис на маса (8-10 клас).

Четвърто място - баскетбол, момчета (8-10 клас).

 

Отборите бяха ръководени от учителите по физическо възпитание и спорт - г-жа Светлана Михайлова, г-жа Борислава Младенова, г-н Младен Младенов и г-н Георги Мишев.

 

За повече информация

 

 Класиране на отбори на гимназията в спортни първенства 2012 година

Класиране

Представителните отбори на гимназията в спортни първенства през 2011/2012 учебна година заемат призови места в турнирите по:

Баскетбол
Тенис на маса
Бадминтон
Шах
Футбол

Към класирането

 

Ученически конкурс 2012 година

 

На 02.06.2012 г. с почетна грамота бе отличена Мартина Камбурова от 8 "в" клас за отлично представяне в Националния ученически конкурс "Моят свят в многоезична Европа". Той беше организиран от ОПТИМА,  член на Европейската асоциация за качествени езикови услуги. Ученичката участва със съчинение на немски език.

 

Наградени ученици 2012 година

На 04.04.2012 г., по решение на Педагогическия съвет, бяха наградени ученици от НТБГ за отлични постижения.

Списък на наградените

PhisicsТУРНИР НА МЛАДИТЕ ФИЗИЦИ 2012 година

От 09. 03. до 11.03.2012 г. в София се проведе Националният турнир на младите физици. В него се оценяват способността за решаване на изследователски научни проблеми, представянето и защитата им в убедителна форма. Състезанието се организира от МОМН, съвместно с регионалните инспекторати, Българската академия на науките и Съюза на физиците в България.
За първа година НТБГ взе участие със свой отбор, ръководен от преподавателя по физика и астрономия - г-жа Нонка Байлова:

  • Пламен Трифонов - 11 "г" клас
  • Теодор  Божанов - 11 "г" клас
  • Маргарита  Добринова - 10 "д" клас
  • Георги Георгиев - 8 "а" клас
  • Радослав Цветков - 8 "а" клас

Нашите представители се класираха на четвърто място. Пламен Трифонов е включен в Националния отбор за Международния турнир на младите физици.

НАГРАДА "СЪРЦЕТО НА СОФИЯ" 2011 година

На 09.12.2011 г.  Мина Славкова от 11 "з" клас получи наградата "Сърцето на София" за постижения в Проекта "Интегративно практическо обучение" и за завоювани индивидуални и отборни първи места на международни икономически състезания в САЩ, Швейцария и Словакия.

Към награждаването

КЛАСИРАНЕ от ДВАНАДЕСЕТИЯ ПАНАИР по Проекта "Интегративно практическо обучение", проведен на 22.02.2011 г. в  НТБГ.

Резултати

Счетоводство

СЪСТЕЗАНИЕ ПО СЧЕТОВОДСТВО 2011 година

На 24.06.2011 г. се проведе Годишното състезание по обща теория на счетоводната отчетност между десетите класове.

Първа награда спечели отборът на 10 "а" клас. Учениците показаха отлични познания по предмета.

 

ФРАНКОФОНСКО РАЛИ 2011 година

На 18.03.2011 г. се проведе „Франкофонско рали” – състезание, организирано от Френския културен институт, по случай Седмицата на франкофонията. Отборът на НТБГ, формиран от ученици от 10 "в" и 10 "д" клас, паралелки с интензивно изучаване на френски език, спечели първо място:

    Ана Кръстева – 10 „в” клас;
    Маргарита Касабова – 10 „в” клас;
    Деяна Капралова – 10 „в” клас;
    Петьо Балиев – 10 „в” клас;
    Ирена Джурелова – 10 „д” клас;
    Виктория Петрова – 10 „д” клас;
    Дана Енчева – 10 „д” клас;
    Веронока Цветкова – 10 „д” клас.