XV панаир 2014

На 25.02.2014 г. в Интер Експо Центъра се проведе Петнадесетият училищен панаир на учебно-тренировъчните фирми, банки и други формирования на НТБГ по проекта "Интегративно практическо обучение".

На него представиха своята дейност 18 учебни банки, 28 учебни фирми и 8 учебни формирования. Участваха над  800 гимназисти от Х до ХІІ клас.

Събитието се спонсорира от 39 партньори  – висши учебни заведения, банки, фирми и други институции. Специални гости на Панаира, посветен на 101-та годишнина от създаването на НТБГ, бяха г-жа Ваня Кастрева – началник на РИО София-град, г-н Цветан Симеонов – председател на БТПП, проф. д.ик.н. Валентин Кисимов – заместник-ректор на УНСС, преподаватели и студенти от УНСС, от ВУЗФ, представители на БНБ, Карол АД и много други.

Учениците показаха висок професионализъм, креативност и отлична работа в екип не само по време на панаирния ден, а и при изработването на фирмени каталози и тарифи, при изготвянето и представянето на мултимедийни презентации на български и на чужд език, при оформянето на рекламните материали, визията на фирмените щандове и др. дейности, свързани с подготовката за представянето им. Работата им бе оценявана както от учители от НТБГ, така и от преподаватели и студенти от УНСС и представители на фирми и институции – партньори на гимназията.

В края на панаирния ден бяха връчени отборни награди на отличилите се фирми, банки и формирования и индивидуални награди на най-изявените им служители.