Ню Йорк 2014

От 02 до 04 април 2014 година в Ню Йорк, САЩ се проведе ХVІІІ младежка среща на върха, от календара на PEN INTERNACIONAL, която включва бизнес състезание "Глобално бизнес предизвикателство" и международен панаир на учебно-тренировъчни фирми.

Бизнес състезанието се проведе в New York University по задание на Харвардския университет. То изискваше анализ на данни за реално съществуваща компания и представяне на решения за дейността на фирмата чрез мултимедийна презентация. Участваха 30 отбора от 9 държави. На първо място се класира ученичката Надежда Гусакова от НТБГ, гр. София. До финала в надпреварата достигна и ученикът от НГБГ Марио Романов.

В международния панаир на учебно-тренировъчните фирми участваха 149 отбора от 11 държави. НТБГ се представи с две учебни фирми – "Ароматно усещане" ООД и "Компас Джуниър" ООД, които спечелиха 3 призови места:

 - Най-добър фирмен щанд – фирма "Ароматно усещане" ООД;

 - Професионално изработен фимен каталог – фирма "Ароматно усещане" ООД;

 - Най-добър уеб сайт в категорията за напреднали – фирма "Компас Джуниър" ООД.

Специален гост на щандовете на двете български фирми беше г-н Милен Люцканов – генерален консул на Република България в Ню Йорк. Г-н Люцканов изрази възхищението си от знанията и уменията на младите предприемачи от НТБГ.