• Начало
  • Събития
  • Състезание по финанси и счетоводство 2014
Състезание по финанси и счетоводство 2014

На 19.12.2014 г., в зала "Тържествена" на УНСС, г-жа Ваня Кастрева – заместник-министър на образованието и науката, проф. д. ик. н. Стати Статев – ректор на Университета, и г-жа Емилия Иванова – директор на НТБГ, наградиха официално победителите във Второто национално състезание по финанси и счетоводство, организирано от двете институции.

На церемонията присъстваха проф. д-р Огнян Симеонов - първи зам.-ректор и зам.-ректор по обучението в ОКС "Бакалавър" на УНСС, проф. д-р Снежана Башева, декан на Финансово-счетоводния факултет, Ангел Крайчев от Института на дипломираните експерт-счетоводители (ИДЕС), директори, преподаватели и родители на отличените.

Тридесет ученици от 4 икономически гимназии в страната – НТБГ, гр. София, ПГИ "Иван Илиев", гр. Благоевград, НТГ, гр. Пловдив и ФСГ "Васил Левски", гр. Добрич, постигнали най-високи резултати, получиха сертификат, с който им се признава оценка " Отличен 6" за кандидатстудентския изпит за учебната 2015/2016 година в поднаправление "Финанси, счетоводство и контрол". 

"Вие сте не само знаещи, но и можещи! И го доказахте.", приветства победителите г-жа Ваня Кастрева. Тя определи резултатите от състезанията като добър знак за модерността на обучението, за тясната връзка и приемствеността между средното и висшето образование. "Пред вас са отворените врати на света. Бъдете предприемчиви, знаещи и родолюбиви и отдайте силите си за просперитета на България! Тази година вече е успешна за вас, защото сте на прага на университета. Бъдете щастливи, мечтайте и побеждавайте!", пожела тя на средношколците.

"Скъпи студенти от випуск 2015, поздравявам ви за вашето дръзновение, смелост и вяра. Гордейте се, че вече сте студенти в УНСС!", обърна се към младите хора в залата проф. д.ик.н. Стати Статев. Той пожела на победителите просперитет, благополучие и удовлетворение от заслужения предновогодишен подарък - "студент в УНСС".

Първите наградени бяха постигналите максимален брой точки - Светослава Стойнева и Митко Пантов, ученици от ХІІ "е" клас на НТБГ.

"Чест е да бъдем партньори с УНСС. Това състезание вече става традиционно. Учениците стават все по-добри.", изтъкна директорът на НТБГ. Тя поздрави победителите и им пожела тяхното поколение да изгради стабилната и просперираща икономика на България.

От името на ИДЕСГ г-н Ангел Крайчев връчи на победителите специализирана икономическа литература. Той подчерта, че те са елитът на българската младеж и трябва да бъдат горди с постигнатия успех.

Снимки към страницата