• Начало
  • Събития
  • Ден на банкера 2015
Ден на банкера 2015

На 3 декември 2015 г. В Националната търговско-банкова гимназия беше проведен Ден на банкера - начало на Седмицата на банкера, която ще протече от 3 до 9 декември 2015 г. в училището.

Гости на  празника бяха  представители на банки – партньори на гимнаията:

 - БНБ и Ти Би Ай банк, където учениците от гимназията провеждат стаж;

 - Пощенска банка, Уникредит Булбанк и Сосиете Женерал Експрес Банк, ментори на училищни учебни банки и бъдещи партньори от Обединена българска банка, както и Проф. д-р Огнян Симеонов – заместник-ректор на УНСС и председател на Асоциацията на икономическите училища в България;

 - Проф. Д-р Даниела Фесччиян – научен секретар на на катедра Счетоводство и анализ в УНСС и заместник-председател на Асоциацията на икономическите училища в България;

 - Г-жа Емилия Вълчовска – началник отдел Професионално образование в МОН;

 - Експерти от РИО София-град;

 - Представители на медиите.

Нционалната търговско-банкова гимназия е водеща в обучението по Банково дело в рамките на средното образование. От началото на банковото обучение през 1993-1994 учебна година, специалност „Банково дело” са завършили повече от 2000 ученици и в рамките на световната мрежа на учебните предприятия PEN INTERNATIONAL са създадени повече от 100 учебни банки.

От 2000 година до 2015 година ученици от гимназията са участвали в международни състезания на световната мрежа и са спечелили множество отличия в Германия, Франция, Словакия, Финландия, Испания, Швейцария и САЩ.

Своята дейност и впечатляващите си  знания си по банково дело демонстрираха ученици от XII клас от учебните банки „Фючър Инвестмънт Банк” АД, „Дженерал Инвест Банк” АД, „Империал Банк” АД, носители на много национални и международни отличия.

Беше представена презентация за 22 годишната история на обучението по банково дело в гимназията, както и  изложба от акции и облигации на български банки от края на XIX и началото на XX век от ученика Димитър Димитров от 10 "ж" клас.

Снимки към страницата