Виртуални ИТ състезания
29.04.2020 г.

В условията на извънредното положение в страната учениците на НТБГ продължават участието си състезанията в областта на ИТ от календара на МОН. 

На 13. април 2020 се проведе Областният кръг на националната олимпиада по ИТ във виртуална среда. Начало на надпреварата постави Момчил Попов от 8 "а" клас. Той се състезава в категория "Мултимедия" с проект за глобалното затопляне и начините за справяне с проблема. В категория "Приложни програми“"гимназията бе представена от учениците от 11 "и" клас Александър Брежников и Иван Златанов. Надпреварата продължава Иван, който ще участва в селекцията за Националния кръг.

Задочно се състоя и Пролетната конференция на Ученическия институт по математика и информатика към БАН. Гимназията бе представена от Мартин Якимов от 10 „з“ клас и отново от Иван Златанов. Те завоюваха грамоти, съответно, за много добро и отлично представяне и си осигуриха участие в международната лятна изследователска школа.

Иван се представи отлично и в Националния конкурс "Млади таланти", организиран от МОН. Участниците презентираха проектите си по време на живо предаване в YouTube.

Обратно към всички новини

Снимки от новината