Посланици на здравето
08.02.2021 г.

В подкрепа на здравословния начин на живот на младите хора, учениците от 10 „а" клас участваха в Националния ученически конкурс „Посланици на здравето“ към Министерството на здравеопазването. Те спечелиха второ място за забележително и оригинално изпълнение. Проектът стартира през миналата учебна година, но поради епидемиологичната обстановка завърши тази година.

В началото на реализирането на проекта учениците проведоха проучване чрез анкети. Отчетен бе какъв процент от съучениците им имат нездравословен начин на живот. Представиха презентации в платформата на Школо. По време на пандемията изпратиха до всички ученици материали на тема: ,,Съвети за пролетната умора“, „Какви храни да консумираме“ и „Упражнения в домашни условия“. Организираха конкурс за есе и рисунка на тема „Здравословен свят"и направиха сайт.

По време на дистанционното обучение, тъй като не можеха всички заедно да спортуват и ходят на походи, решиха тази дейност всеки да я прави с приятели или с малък брой съученици, но да документира със снимки.

Във връзка с пандемията изготвиха информационни брошури с препоръки за предпазване от Covid-19. Във всяка класна стая поставиха брошура „Правила в класната стая“, а в тоалетните – „Как правилно да мием ръцете си?“

В резултат на проекта се повиши нивото на информираност на учители и ученици за ползата от здравословния начин на живот. Чрез популяризиране на проекта накараха много хора да се замислят с какво се хранят и дали водят заседнал начин на живот.

Обратно към всички новини

Снимки от новината