Участие в научни конкурси
30.10.2020 г.

Как да участваме в научен конкурс?  Това е въпрос, който вълнува учениците с интереси в науката и технологиите. В отговор на техните търсения, на 28.10.2020 г. в Националната търговско-банкова гимназия гостуваха Константин Делчев - математик в Института по математика и информатика към Българската академия на науките и заместник-председател на "Млади таланти" и Анна Брънзова - специалист "Връзки с обществеността" към академията. 

Те разказаха на учениците от клубовете по интереси в направление "Дигитална креативност" от НТБГ как да се подготвят за участие в многобройните национални и международни конкурси и предоставиха материали, които да ги напътстват. Г-н Делчев, в ролята си на изследовател и ментор на млади таланти, даде индивидуални насоки за разработка на научен проект на всеки един участник в информационната среща.

Гости на събитието бяха преподаватели от НТБГ - ръководители на клубове, студенти и лауреатът от конкурса "Джон Атанасов" и от международни състезания Иван Златанов - ученик от 12 "и" клас.

Обратно към всички новини

Снимки от новината