Казвам се Зорница Камбурова и завърших Националната търговско-банкова гимназия през 2009 година. Времето лети, но спомените и знанията, натрупани тук, винаги ще са с мен. Все едно бе вчера, когато носех черното карирано елече и тичах по коридора за час. Стъпка по стъпка натрупах икономически знания, които ми помагат всеки ден, откакто съм завършила. Стабилната основа, която ми даде НТБГ, направи безпроблемно завършването на бакалавърската степен.

Последните 3 години учих в Холандия и Италия и бях изумена каква голяма част от учебния материал се припокриваше с това, което научихме в училище.

Но не само знанията получих, а и умения да работя в екип. В учебната банка, която имахме с класа ми, работехме рамо до рамо в изработването на банкови документи и усвояването на банковите услуги. Все едно бе вчера, когато се подготвяхме за учебен панаир. Това чувство, което усещахме с наближаването на момента на отварянето на щанда и обслужването на първите клиенти, е несравнимо – отборен дух и нетърпение да покажем знанията си.

Къде съм днес? След успешното ми завършване като бакалавър по икономика и бизнес икономика, в момента уча магистратура в университета в Утрехт, Холандия. Успоредно с това водя упражнения по различни икономически дисциплини на студентите в бакалавърската степен.

Щях ли да съм на това ниво, ако не беше НТБГ? Със сигурност не! Знанията, които получих тук, бяха и все още са ключ към успехите ми!

Пожелавам на всички Вас да следвате мечтите си и да запазите училищния дух, защото НТБГ е мястото, където всичко е възможно!

Февруари 2013 г.

Днес гимназията е най-голямото училище в България, в нея се обучават 1255 ученици в 43 паралелки.

Към филма, посветен на юбилея